Новата серия DEUTZ-FAHR 6.4 – повече от трактор



Новата серия DEUTZ-FAHR 6.4 – повече от трактор

Премиерата се състоя на изложението EIMA в италианския град Болоня

 

Германско качество

След обновяването на моделите с голяма мощност на серия 6, DEUTZ-FAHR с гордост представи изцяло новите членове на семейството, серия 6.4 на EIMA 2022 г. Броени седмици преди това серията беше представена пред агрожурналисти от Европа в завода на компанията – в германския град Лауинген.

Това е нова гама от машини с по-лека платформа, в обхвата 130 до 150 к.с., проектирани да съчетават ефективност, компактни размери, пъргавина и удобство с еталонното германско качество и технология. Тези трактори включват компактни размери, ново и ексклузивно силово предаване, основаващо се на чисто нови двигатели, изцяло нови високоефективни предавателни кутии и нови предни мостове. Резултатът е цялостна система, осигуряваща изключителна производителност във всички условия, превъзходна теглителна способност и безупречна обща ефективност, независимо дали при шофиране с висока скорост по обществени пътища или при работа в нивата или в стопанството.

 

Иновативна предавателна кутия

Новите модели се предлагат в три разновидности (6130,4  - 6140,4  - 6150,4 ), всичките съчетаващи съвременен, хващащ окото дизайн, запазващ стила на днешната гама DEUTZ-FAHR. Те са съответно с максимални мощности от 136, 147 и 156 к.с., като се предлагат с избор измежду две вида предавателни кутии. Първата опция е предавателната кутия Rvshift, спечелил награда (за технологично новаторства на EIMA) модерен и интуитивен концепт Full Powershift, позволяващ на оператора да превключва между произволни 20 предавки на преден и 16 предавки на заден ход без прекъсване на подаването на мощност. Стандартно моделите 6.4 RVSHIFT могат да работят при скорости, обхващащи от 1,5 (в първия обхват) до 50 км/ч (при икономични обороти на двигателя), но, ако са необходими по-ниски скорости, се предлага също и опцията пълзящи предавки, които позволяват неусетно управление на скоростта от 20 м/ч до 5 км/ч, точно както предавателна кутия с безстепенно променящо се предавателно число. Предавателните числа за превключване при пълна мощност и под товар Powershift също могат да се управляват автоматично с функцията APS; с тази опция електронният модул за управление избира най-ефективното предавателно съотношение спрямо постъпателната скорост, теглителното усилие и оборотите на двигателя.

Втората алтернатива е предавателната кутия с безстепенно променящо се предавателно число TTV, решение, предлагащо съвременни технологии и функции. С нея операторът може просто да избере целевата скорост с джойстика MaxCom и да натисне педала на газта, за да ускори трактора до желаната скорост. Целевата скорост може да бъде увеличавана и намалявана в движение по всяко време и без прекъсване на задвижването на колелата просто чрез преместване на джойстика MaxCom. Всички варианти предавателни кутии идват стандартно с електрохидравличната совалкова смяната на посоката на движение SenseClutch PowerShuttle с 5 избираеми от потребителя настройки на реакцията за извършване на безопасни, надеждни маневри с посоката дори по стръмни наклони и под товар. Съчетани с тези функции са функциите Stop&Go (модели с RVshift) и PowerZero (модели с TTV), улесняващи значително работата при използване на челна товарачна уредба. Всички модели са способни да постигат максималната си скорост за движение по път (до 50 км/ч, където е разрешено) с намалени обороти на двигателя за максимални икономии.



Интуитивно и лесно управление

Най-добрите в класа си технологични функции на новите модели 6.4 ги правят съвършен избор за всяко стопанство, което се нуждае от машина, способна да се справи с широк набор от задачи - от почвообработка и производство на сено, от общи дейности с товарачна уредба и ремарке за фураж, до високоскоростен транспорт по път и стационарни задачи с ВОМ и снегопочистване. Каквото и да е приложението, изключителното удобство е гарантирано на борда на трактор от серията 6.4 с кабините с активно окачване MaxiVision с ергономични многофункционални подлакътници и интуитивни органи за управление, предни мостове с хидравлично активно окачване и избор от специфични интелигентни селскостопански решения - SDF - за прецизно земеделие.

 

Нисък разход на гориво, нисък шум

Наред с компактните размери на 4-цилиндровата му архитектура, новият FARMotion 45 съчетава превъзходни надеждност и ефективност с изключително ниски експлоатационни разходи. Допринасящо за изключителната ефективност на двигателя е електронно управляваната система за впръскване на горивото с високо налягане Common Rail. Системата не само увеличава до максимум въртящия момент и изходящата мощност и позволява плосък участък на кривата на въртящия момент, но и оптимизира горенето, намалявайки както разхода, така и шума на двигателя.

Електронно управляваният турбокомпресор с променлива геометрия VTG осигурява незабавна реакция на промените в товара, а електронно управляваният, вискостатичен вентилатор намалява загубите на мощност и разхода на гориво. Хидравличните повдигачи регулират клапаните непрестанно, за да поддържат двигателя работещ в оптимални работни условия по всяко време. Максимална мощност и максимален въртящ момент са на разположение в широк диапазон обороти на двигателя, за отлична производителност при всяко приложение.

 

Комфорт и релакс по време на работа

За новите модели на серията 6.4 на DEUTZ-FAHR се предлага кабината MaxiVision в три варианта, за да даде на клиентите точното ниво на удобство и оборудване, от което се нуждаят, осигурявайки сведени до минимум нива на шум и превъзходно качество на материалите. Щедрото остъкляване и покрива с голяма видимост осигуряват отличен обзор и правят трактора идеален за работа с челната товарачна уредба.

Базовата кабина MaxiVision предлага 3 или 4 механично управляеми задни разпределителни клапана и в комбинация с предавателната кутия Rvshift, предлагат най-опростената работна среда.

MaxiVision+ включва новоразработената смесена конфигурация с два механични и два електрохидравлично управляеми задни разпределителни клапани. Тя предлага отлично равновесие между удобство и опростеност и се предлага с предавателни кутии RVshift и TTV.

С нивото на оборудване MaxiVisionPro операторът има изцяло електрохидравлично управляеми разпределителни клапани и опцията 12” iMonitor на подлакътника MaxCom, който позволява допълнителни функции като ISOBUS и навигация. MaxiVisionPro се предлага само с предавателни кутии TTV.

Всички кабини MaxiVision могат да бъдат оборудвани с новите, по-големи с 65% огледала за обратно виждане XLarge vision, пневматично окачване, отваряем преден прозорец, многобройни държачи за смартфони и таблети, DAB+ радио, както и първокласната озвучителна система 4.1.

 

Възможност за работа с тежък прикачен инвентар

Хидравличната система идва стандартно със зъбна помпа 90 l/min (или с опцията помпа 120 l/min), която подава масло към до 5 задни разпределителя. Мощният, електронно управляван задно навесен механизъм се предлага като стандартна версия с товароподемност от 5870 кг или като опция с впечатляващата товароподемност от 9170 кг. Допълнителните функции на задния навесен механизъм включват автоматична функция на ВОМ във вградена система за гасене на трептения, която свежда до минимум люлеенето, създавано от навесни работни машини при транспорт. Опцията преден навесен механизъм е с товароподемност от 3000 кг и може да бъде оборудвана с преден ВОМ с 1000 об/мин. Всички модели се предлагат със заден ВОМ с прогресивно зацепващ електрохидравличен съединител с автоматично отчитане на товара, предлагащ до 3 скоростни режима на ВОМ (540/540 ECO/1000), докато съгласуваният с постъпателната скорост ВОМ с независим изходящ накрайник се предлага като опция.

Предният мост включва функциите електронно включване на задвижването на 4 колела и 100% блокаж на диференциала, които се управляват автоматично със системата ASM. Предният мост с активно окачване, системата EasySteer, електронната спирачка за паркиране EPB и системата HEB (хидравлична двигателна спирачка) са само някои от функциите, които правят серия 6.4 сигурен, безопасен избор.


 

0700 10 445 - Обадете ни се сега !