Нова серия 6: Мощност и технологии от висок клас


Електрониката избира безпогрешно най-подходящия режим за работа

Тракторите на Deutz-Fahr от новата серия 6 имат мощност, технологичен и конфорт от най-висок клас. Guigiaro известен италиански автомобилен дизайнер е създал футуристичната визия на машините


Иновациите са силата, с която конструкторите на нови модели селскостопанска техника постигат своите цели: да стоят твърдо и сигурно на пазара и да оправдаят очакванията на фермерите за висока продуктивност и икономичност.

В това направление са и усилията на една от големите компании в световното машиностроене Deutz–Fahr. Неотдавна тя представи на вниманието на земеделците – професионалисти своите нови трактори от Серия 6. Значителни промени са направени в двигателя, окачването, комфорта и технологията. Техният футуристичен вид е създаден от Guigiaro, известен италиански автомобилен дизайнер. 12-те модела отговарят напълно но изискванията на клиентите за по-висок клас. Те показват желанието на производителя да доминира на пазара в сектора Premium. 

Така Deutz–Fahr не крие своето желание да се превърне в референция по отношение на трактора от по-висок клас. Новата сеиря 6 е разработена точно по този начин: 12 нови модела от 156 до 226 к.с., съчетаващи високи технологии, комфорт и безопасност. Разнообразните машини са оборудвани с двигателя  Deutz TCD – 6-цилиндров, с капацитет 6,1 литра и отговаря на изискванията на стандарта Tier 4final, с технология SCR и пасивен филтър за частици. Според производителя, разходът на гориво и AdBlue са намалени с 5%. За зареждане с гориво, няма нужда да избирате страната. Резервоарът за гориво има два входа, един отдясно и един отляво.

Подобрена производителност благодарение на нов външен вид
    Охлаждащата система се променя и супер дизайнерът Guigiaro е натоварен с това. Цел: подобряване на работата на двигателя чрез по-добро термично излъчване. Различните радиаторите са алуминиеви, за да разсеят по-добре топлината. Системата се отваря за лесно почистване и след като веднъж е затворена, нейната компактност позволява да се поддържа добра видимост. Новост е специалния корпус включващ въздушен префилтър, който улеснява работата на филтъра PowerCore и дава достатъчно въздух на двигателя.
    Предвидени са три възможности за трансмисия: скоростна кутия ZF, Powershift или RCShift или безстепенна трансмисия TTV. Моделът ZF има 30 скорости напред и 15 задни. Версията с редуктор е дори с 54 предни и 27 назад. 
    Предавателната кутия RCShift е напълно роботизирана. Тя прави смяната на скоростите толкова проста, колкото тази на лек автомобил. Между 5 и 20 км / ч, електрониката ще избере най-подходящата от 17-те скорости, съответстваща най-добре на работата и която се адаптира към шофирането на водача.
    При автоматичните трансмисии няма промяна. ТTV осигурява високо ниво на комфорт, като предава максимално мощността на двигателя за извършване на работа. Скоростта варира от 0 до 50 км / ч (за страните, където законодателството позволява тази скорост) през стъпка 0,2 км/ ч. И трите режимана работа се програмират чрез контролните екрани.
    В областта на хидравликата има различни възможности за клиентите. Например, контролът може да бъде механичен или хидроелектрически и до пет хидравлични клапана могат да бъдат монтирани отзад, а два отпред. Хидравличната помпа, чувствителна към натоварването   (опция), доставя 170 л / мин и намалява консумацията на мощност с 30%. Задната навесна система има капацитет от 9,2 т, с изключение на двата най-мощни модела, при които е 10 т. За задвижване на всякакъв тип прикачен инвентар  силоотводния вал има четири режима: 540, 540 Еко, 1 000 и 1 000 Еко. Отпред машината повдига до 5 480 кг и има Isobus вход. Предния силоотводен вал има два режима: 1000 и 1000 Eco.

Дискови спирачки отпред
    За да се избегнат компромисите между безопасност и комфорт, тракторите са оборудвани с нова предна ос. Окачването намалява сътресението, благодарение на две дълги рамена, които се управляват електронно. В зависимост от интензивността на спиране и скоростта на движение, технологията Anti-Dive носи стабилност: намаляване на усукването и  „гмуркането“. Дори при висока скорост, дисковите спирачки на предния мост спират превозното средство без никакви проблеми. За ощи повече сигурност, фермерът може да избере и асистент на спирачното усилие. TTV моделите са оборудвани с EPB (автоматична спирачка за паркиране). Тя се активира веднага щом водачът напусне седалката. Компанията Deutz–Fahr има амбицията да се превърне в един от водещите производители във високия клас. Кабините Maxivision и Maxivision 2 осигуряват комфорт и максимална ергономичност. 
    За ограничаване на шума и вибрациите кабината е напълно отделена от двигателя. Резултат: шумът е по-малък, въпреки голямата стъклена площ. Видимостта е добра от всеки ъгъл. Пакет с 16 фара, благодарение на предоставените 40 000 лумена, осигурява осветеност както при дневна светлина.

ТIМ (Tractor implement manager)
    На борда контролите уреди са в обсега  на ръката и са интуитивни. Сокоростите напред и назад, скоростта напред или посоката на движение на трактора се управляват от джойстика MaxCom. Терминалът на I-Monitor от новата серия 4.0 е новост за селското стопанство. Екранът се предлага като 8 или 12 инча, което го прави един от най-големите на пазара на трактори. От настройките на трактора до функциите isobus, от GPS   насочването до връзката между системите, водачът контролира всичко от терминала. Чрез TIM тракторът работи в симбиоза с прикачния инвенар.


0700 10 445 - Обадете ни се сега !