Благотворителността - благородното лице на бизнеса


Фирма Ири Трейд - една от водещите фирми у нас за внос на земеделска техника, стана спонсор на благотворителен турнир по мини футбол, който се проведе на 15 и 16 октомври на терена на Мусагеница Спорт, София. Спортната проява е част от поредицата мероприятия „Спортувай с мисия“, които организира Holidаy Heroes за трета поредна година. В турнира участваха 15 отбора на различни компании, плюс Отбор на сърцето, а събраните средства ще се използват за закупуване на хранителни продукти за дарителската кампания Коледа 2016. Като социално отговорна фирма, Ири Трейд също се включи със свой отбор. Надявам се днес да се представим достойно на спортния терен, защото усилено се подготвяме от 6 месеца с триразови тренировки: сутрин преди обилна закуска, преди обяд и след обилна вечеря, заяви Георги Ташков, изпълнителен директор на Ири Трейд и капитан на отбора минути преди началото на срещата. „Както винаги ние от Ири Трейд сме много добре подготвени и ще се представим подобаващо на този турнир. В интерес на истината всички от фирмата приеха много радушно идеята и се включиха с готовност в тренировките, за да не се изложим. И това надявам се, ще се види и на терена.“

Според регламента всеки отбор беше от 6 състезатели, един от които вратар, а продължителността на футболните срещи беше от две равни полувремена, всяко по 15 мин. 


Кампанията Holidey Heroes съществува от 2012 година, научихме от Росица Томова, ръководител на проекта Holidаy Heroes. „Тогава нейният инициатор Майкъл Струмейтис решава, че иска да помогне на семейства за Коледа, като направи директна благотворителност и им дари кашони с хранителни продукти. По онова време абсолютно никой не повярвал в идеята, че нещата могат да се случат по начина, по който той иска. Но въпреки това Майкъл Струмейтис започва и риализира своята благотворителна кауза Коледа 2012 г. И ето че сега сме на прага на Коледа 2016 г. Това е вече осма поредна наша кампания. По Коледа и Велиднен доброволци разнасят пакети с хранителни продукти до семейства в нужда, за да могат те да имат пълна празнична трапеза за тези два големи християнски празника.“ А как българските компании приели идеята? „Ами това е един добър начин да накараме компании с различни видове бизнес, които не могат директно да даряват хранителни продукти, да се включат по алтернативен начин, заедно с хората, които работят за тях- докато се забавляват, да помагат. И така се роди идеята да направим серия от благоторителни турнири. И ето - това е третият пореден благотворителен турнир по мини футбол. Това, което е много важно да се знае от всички е, че в нашите каузи се включват социално отговорни компании от различни отрасли и бизнеси. Днес един от отборите е на компанията Ири Трейд, която се занимава с внос на агро техника, което за нас е много голяма гордост. Това означава, че независимо какъв ти е бизнесът, какво произвеждаш или какви услуги предлагаш, ако ти си социално отговорен и искаш по някакъв начин да помагаш на обществото, има начин това да се случи.“ И то наистина се случи. За поредна година, със спортен хъс, много емоции и точни попадения. Но независимо от вкараните голове, победата беше една - за всички компании, които включвайки се в спортната надпревара показаха, че благотворителността може да бъде едно от най-отличителните и благородни лица на бизнеса.

0700 10 445 - Обадете ни се сега !